woensdag 18 april 2012

Dinsdag 17 april

Om 8 uur zat iedereen aan het ontbijt. Lekkere verse broodjes, sapjes, melk, allerlei beleg.

Om 8.45 zijn we naar de school gelopen. Daar werden we opgewacht door juf Azzolini. We zijn toen met de beide klassen in een lokaal gaan zitten. Onze leerlingen moesten ieder met de Italiaanse twinmate bij elkaar gaan zitten en een paar spreekopdrachtjes doen om elkaar te leren kennen. Het waren vragen over naam, hobby's, familie, enz. Het was erg leuk om de leerlingen in gesprek te zien. In het begin was het allemaal nog wat onwennig, maar daarna waren ze steeds meer geinteresseerd in elkaars leven.

Daarna heeft de juf de powerpoints van de Italiaanse leerlingen laten zien. Allerlei gerechten met instructie kwamen voorbij. Onze leerlingen hebben ook een boekje meegekregen met alle gerechten erin.

Tussen de middag hebben we ook iets speciaals meegemaakt! Lunch op school! Allemaal in de rij, een dienblad in de hand... We aten macaroni met kaas, kip met aardappeltjes en worteltjes. En met zijn allen aan de lange tafel.

Daarna in de bus richting Trento. In Trento zijn de leerlingen in groepjes de stad rondgelopen. De Italiaanse leerlingen hadden een verhaaltje in het Engels voorbereid, zodat zij over allerlei gebouwen wat konden vertellen.

Rond 17.00 uur werden onze leerlingen opgehaald bij het hotel. Verschillende Italiaanse ouders waren met de auto gekomen om ze op te halen en mee naar de verschillende dorpen te nemen. Dat was best wel even eng, zomaar met Italianen mee naar huis. Juf Azzolini had dit ook weer erg goed geregeld, want ze had in ieder dorpje een groepje leerlingen, dus onze leerlingen waren eigenlijk ook in een "Nederlands" groepje in het dorp.

Hieronder een verslag van leerlingen zelf (want de docenten zijn er tenslotte niet bijgeweest):

Vanavond zijn alle leerlingen naar hun twinmate geweest bij de italiaanse families, om kennis te maken en te eten. Iedereen werd verdeeld in het dorp waar de twinmates wonen. We hebben daar traditionele gerechten gegeten zoals: pizza, pasta’s, lasagna enz. We hebben voor het eten verschillende dingen gedaan zoals: voetballen, tafelvoetballen, praten of een spelletje.
Ze rijden hier als coureurs. Het is de gewoonte om hier laat te eten en veel te eten, wel lekker! De mensen zijn erg gastvrij. Voetbal wordt hier heel veel gespeeld. We hebben elkaars taal geleerd.
We zijn vanochtend ook nog op de school geweest. We hebben de nieuwe gymzaal gezien en hebben mee mogen lunchen.
Het bezoek aan de gezinnen was erg geslaagd.
Samenvatting bezoek gast gezinnen gemaakt door:

Neriah, Demi, Nick, Bram

4 opmerkingen:

  1. Hallo wij hebben van Christiaan gehoord dat het heel leuk is,. en ook heel gezellig bij de kinderen thuis,en dat het hele aardige mensen zijn nou bij deze wens ik jullie nog hele leuke en leerzame dagen toe.
    groetjes van de ouders van Christiaan frijters.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om op de manier op de hoogte te worden gehouden. Thomas was zeer enthousiast aan de telefoon en alles wat ik hier nu lees maakt het plaatje compleet.
    Ik wens jullie allen nog veel plezier in het (zoals nu blijkt) gezellige Italie.


    Groet,

    Mona

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Brengen jullie voor mij ook een receptenboekje mee, want ik heb ook wel zin om zo'n lekkere Italiaanse lunch te brouwen. Heel veel groetjes weer aan iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat het zo goed gaat daar. Even vraagje : hoe kan ik bij de foto's van picasa web, het linkje doet het niet.

    Grt Dimphy Kranenkamp

    BeantwoordenVerwijderen