dinsdag 17 april 2012

Nog even een update voor het slapen gaan....

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties !

 Die zorgen ervoor dat je na een lange dag - als vandaag - toch nog even een berichtje plaatst voordat je je hoofd op je 'lonkende' kussen legt... Je weet dat er mensen wachten op het laatste nieuws..... Dus vooruit !!!

Sinds het vorige bericht hebben we een ontzettend mooi landschap gezien. De leerlingen waren écht onder de indruk. Wat een natuurpracht ! De gesprekken stomden en de blikken waren op de omgeving buiten de bus gericht. 'Kijk eens, er ligt sneeuw...'









En het water vanuit de bergen is zo helder en zo koud..................






En weer tijd voor een pauze. Dit keer één van 45 minuten.





Al in Italië !!!






Het laatste stuk in Italië ging voorspoedig, tot we aan de afslag Trento kwamen, die was namelijk afgesloten !!!

Oei, gauw Juf Valeria bellen om raad te vragen. Op de achtergrond hoorde je al allerlei geluiden, waaruit was op te maken dat de voorbereidingen voor ons welkomstfeest in volle gang waren.

Uiteindelijk kregen we gevonden hoe we nu naar Vezzano moesten komen. Rond 20.15 uur draaiden we richting de afslag Vezzano. Onder ons zagen we het schoolplein met zwaaiende leerlingen.

De kennismaking verliep wel grappig ! Onze leerlingen stapten uit de bus en de leerlingen van Scuola Media stonden aan de andere kant van het schoolplein.

Daartussen docenten die de Nederlandse leerlingen richting de Italianen stuurden en de Italiaanse leerlingen die vervolgens een stapje achteruit deden !! Echt een leuk schouwspel !

De Italiaanse ouders stonden toe te kijken en foto's te nemen.

Vervolgens gingen we de school in, waar we een heel buffet aantroffen dat door leerlingen en ouders was bereid. Er werd even officieel welkom geheten door Juf Valeria en vervolgens werd iedereen uitgenodigd om lekker van het buffet te proeven.

Daarna hebben we de leerlingen aan de twinleerling voorgesteld om al kennis te maken - in 'real life'.

Het duurde wel even, maar het ijs is gebroken en de eerste gesprekken zijn gevoerd.

Vermoeidheid speelde parten en na een tijdje zijn we richting Hotel Vezzano gegaan (gelegen in dezelfde straat !). Onderweg passeerde ons een auto met ouders van de Italiaanse leerlingen. De auto remde af, er werd een raampje opengedraaid en een vriendelijk 'Ciao' werd geroepen !!!

Eenmaal bij het hotel hebben we de sleutels van de kamers overhandigd en kon iedereen zich lekker op zijn of haar kamer terugtrekken om lekker te douchen, op te frissen en te gaan slapen....

Al met al was het een mooie dag !

Morgen gaan we even de verschillende foto- en filmtoestellen doorspeuren naar foto's met snoetjes van leerlingen erop, want dat is tenslotte veel leuker dan die suffe landschapfoto's......

Dus even geduld en de foto's volgen a.s.a.p. (oftewel; 'as soon as possible')

4 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de updates. Veel plezier allemaal deze week. We blijven de site me veel plezier volgen. Posten maar die foto's. Greetz, Familie van Mike van Beek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om te horen dat jullie veilig zijn aangekomen. Leuk om te lezen hoe voorzichting de eerste toenadering tussen de leerlingen is verlopen. Ook ik ben erg benieuwd naar de foto's, alsook de ervaringen van de eerste dag in Italië.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit. Zal een leuk feest zijn geweest. We zijn benieuwd naar meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om al die verhalen te lezen. We wachten met smart op de foto's. Veel plezier daar met zijn allen.
    Maak er nog een leuke tijd van.

    Eric-Jan, Miranda en Lars van Aart

    BeantwoordenVerwijderen