donderdag 19 april 2012

Woensdag 18 april - Vezzano, Italië

Vanochtend om 8.00 uur aan ontbijt. 8.45 uur richting de school. Daar werden we opgewacht door de Italiaanse leerlingen en Juf Azzolini.

We gingen een wandeling maken in de omgeving, naar Marmitte dei Giganti. Volgens de legende hebben er in die buurt vroeger reuzen gewoond die diepe kuilen gebruikten om hun eten in te bereiden. We zijn ook bij zo'n 'kuil' gaan kijken. Dat moest in kleine groepjes, omdat je een enge stenen trap af moest.

Daarna kwam meneer Janssen op het idee om een foto te maken van de twinmates. Iedere leerling was met een Italiaanse leerling mee naar hun huis geweest.

Terug op school nog even doorgenomen wat er die middag stond te gebeuren. Ook opgezocht op de plattegrond. Nog een opdracht met de twinmate gedaan, toen even vrije tijd.

In het dorp was het 16 graden:




Om 12.30 uur was het lunchen op school. De rest van de school was om 12.30 uur uit, dus we hadden de hele aula voor onszelf. We hebben de leerlingen lekker laten mixen om ze weer zoveel mogelijk Engels te kunnen laten praten.

's Middags met de bus naar Vazon (op 1600 meter!).
Het was een flinke rit om naar boven te komen, we stegen flink en menigeen had last van druk op de oren.
Tijdens de lange busrit kwam het boekje "Italiaans" van pas om met leerlingen Italiaans, Nederlands en Engels te praten. Celestina kon in no time in het Nederlands van 1 tot 10 tellen !! Knap hoor!

Boven aangekomen zagen we de sneeuw. Het was er 3 graden !





Toen we de bus uitstapten, was het dan ook verleidelijk om een sneeuwbal (of meerdere sneeuwballen !!!) te gooien! Iedereen heeft zich even lekker uit kunnen leven....

Daarna met de bus weer terug naar het dal en naar onze volgende stop: Marocche di Dro:

http://www.visittrentino.it/nl/cosa_fare/da_vedere/dettagli/dett/marocche-di-dro

Erg onwerkelijk! 35.000 jaar geleden tijdens een ijstijd is dit landschap ontstaan. Het lijkt wel een maanlandschap!

Er ligt een heel groot rotsblok met de pootafdruk van een dinosauriër erin, en daar zijn wij natuurlijk ook naar gaan kijken.

Toen terug naar het hotel, de Italiaanse leerlingen werden (wéér; 2e maal) opgehaald door de ouders en gingen even lekker naar huis.

In 'Huize Hotel Vezzano' was er ook wat tijd om te douchen en te chillen. Om 19.30 uur zaten beide groepen in het hotel aan tafel om pizza te eten. De tafelindeling was wel zo, dat onze leerlingen en de Italiaantjes weer gemixt zaten. En de Engelse gesprekken kwamen weer op gang....

In de hotel lobby hebben we via Skype nog even met juf Copini gekletst, die was toevallig online. Het was leuk voor ons om de juf te zien zitten en voor haar om ons en de leerlingen te zien.
Het was wel een beetje moeilijk om elkaar te verstaan, maar toen de leerlingen uitgezwaaid waren, ging het beter !!
Daarna nog even kletsen en kaarten en op de kamer zitten en weer naar ons mandje...

1 opmerking: